Program 2021

Velkommen til et glad swingende år i
Fanø Jazzklub

Musikken spiller fra 20.30 - 24

(Døren åbnes kl 20.00)

 

 

Maj 2021 i Fanø Jazzklub

Fredag d. 28. maj 2021 - spiller: River Jazz & Blues Band - efter Generalforsamlingen

River Jazz og Blues band

 HUSK generalforsamling kl. 18.00 (tilmelding nødvendig)

River Jazz & Blues Band har spillet på de danske musikscener i 45 år, og nærvær og engagement er stadig i højsædet hos dette originale og alsidige jazzorkester, der består af 6 musikere.

Orkestret har på sine turneer i ind- og udland nydt stor succes med sin særlige spillestil - en velrystet cocktail af jazz, blues og latin og med en blanding af traditionsbevidsthed og musikalske overraskelser.

River Jazz & Blues Bands repertoire består af velkendte temaer fra genrer som traditionel jazz, blues, swing, boogie og latin - samt egne numre. Flere af numrene er komponeret og arrangeret af orkestrets leder, Torben Lassen, og bandets saxofonist Filt Kristensen, og nogle af disse numre er blevet populære klassikere på spillesteder i hele landet.

River Jazz & Blues Band er kendetegnet ved tæt sammenspil i gruppen. Sammenspillet fremhæver, sammen med de skarpe grooves i rytmen og de elegante blæserarrangementer numrenes særlige karakter.
Udover sammenspillet og arrangementerne præger sangen – leveret af basunist Allan Bjerregaard og Torben Lassen - bandets udtryk, og Torben Lassens mundharpe er med til at understrege orkestrets særlige sound af blues.

Den perfekte ramme om tiltrængt fredags-hygge med god blues og afslappet stemning.

Juni 2021 i Fanø Jazzklub

Fredag den 11/6 2021 spiller Trainman Bluesband

 

Trainmann Blues skriver på deres hjemmeside:

”Vi forsøger at nå ind til kernen af en simpel roots-lyd – den dér rå, jordbundne 1940- og 1950’er lyd, men naturligvis med moderne indspilningsteknikker. Vores bassist og producer Laust Nielsen er virkelig meget til hiphop og reggae, så det er noget med at tage disse to elementer og fusionere dem. Det giver næsten en let fornemmelse af sampling, når man så lægger tingene sammen med den rå og simple 1940- og 1950’er-stil.”

Trainman Blues er disse elementer subtilt lagt sammen, men orkesterets lyd er langtfra tung. Den er tværtimod æterisk, og så er den aldeles unik.

Orkesterets inspirationskilder er mange, og på coveret får man et vink om, hvor Trainman Blues blandt andet kommer fra. Her ses nemlig Richard Farrell siddende på en stol på en togperron ved siden af et forbifarende tog.

Ved siden af sig har han til venstre lp-versionen af det klassiske Chicago blues-album Fathers and sons med Muddy Waters, Otis Spann med flere."

September 2021 i Fanø Jazzklub

Fredag den 17 september 2021 spiller PS Swingband i klubben

PS Swingband spiller swingmusik der har sin fornemmelse dybt begravet i 30’ernes måde at spille på og med det humør og den underholdning der hørte den tid til.

Musikken tager udgangspunkt i manouche, dvs. en slags gypsyjazz kendetegnet ved Django Rheinhardt og Stéphane Grappelli's orkester Quintte de Hot Club de France, men bevæger sig over Svend Asmussen repertoire og bruger lystigt løs af musikken fra 30'ne og 40'ne.

Orkesteret lægger vægt på det tætte sammenspil – loyalitet overfor de gode melodier og legende soloer fremført af Kim Mouritzen på guitar og Esben Kjær på violin.

PS Swingband er et meget efterspurgt stringswing orkester. De har spillet overalt i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland, og alle steder har de formået at skabe deres helt egen stemning med deres humør og spilleglæde.

Mange af numrene har sang i en eller flerstemmig versioner, der er med til at give en varieret koncert oplevelse. Når musikken starter, kan man med det samme mærke den rytmiske dynamik der præger musikken, uanset hvor hurtigt eller langsomt der spilles. Den erfarne bassist Torben Nickelsen og den rutinerede guitarist Per Sørensen har igennem mange år udviklet deres sammenspil, så det danner en musikalsk platform for solisterne Esben Kjær (violin) og Kim Mouritzens (guitar), drillende, overraskende og dynamiske i soloer og sammenspil.

PS Swingband formår i høj grad at få deres smittende spilleglæde, spontane indfald og indbyrdes dynamik udover scenekanten.
Esben Kjær: violin og sang / Kim Mouritzen: guitar og kor / Torben Nickelsen: bas, ukulele og sang / Per Sørensen: guitar sang og kapelmester

Rytmisk dynamik og smittende spilleglæde

Oktober 2021 i Fanø Jazzklub

Fredag den 22/10 2021 spiller ’Big Creek Slim’ alias Mark Rune ifølge med Peter Nande mfl. i klubben

Der er lagt op til en bluesaften med en af Danmarks absolutte topartister inden for Chicago - og Delta blues: Big Creek Slim. Big Creek har en stemme og feelin’ uden lige og spiller lowdown blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Når man hører ham synge får man et chok…..det går rent ind – er råt og nærværende – han tryllebinder sit publikum! I løbet af de seneste ti år har han udviklet sin egen stil, der har dybe rødder i den sorte blues. De finske musik-brødre Jaska Prepula og Mikko Peltola på henholdsvis bas og trommer/Mark Rune;vokal og guitar/ Keld Lauridsen; keyboard

Rå, levende og nærværende blues. The healer……

?

?