Program 2020

Velkommen til et glad swingende år i
Fanø Jazzklub

Musikken spiller fra 20.30 - 23.30

(Døren åbnes kl 20.00)

 

 

Januar 2020 Jazz Fanø Jazzklub

Fredag d. 24. januar 2020 - Paul Banks og Musikorkesteret - efter Generalforsamlingen

Paul Banks

 

 HUSK generalforsamling kl. 19.00 og spisning kl.18 (tilmelding nødvendig)

Musikorkesteret leverer populære og personlige fortolkninger af blues’n roots-musik.Deres varemærke er virtuost spil, frygtløse og uforudsigelige kollektive improvisationer, melodiøse sange - og ikke mindst et medrivende groove. Det er et udpræget liveorkester og deres unikke sammensætning af akustiske instrumenter og brede publikumsappel er ganske enestående. Paul Banks: Guitar,vokal/JørgenLang: Mundharpe,vokal/ Martin Andersen: Violin.

Den perfekte ramme om tiltrængt fredags-hygge med god blues og afslappet stemning.

XXX i Fanø Jazzklub

Fredag d. 14. februar 2020 Martin Schack og Groove Kitchen

GrooveKitchen :

Cookin’ with the Masters: Errol Garner, Jan Johansson, Oscar Peterson og Ahmed Jamal; pianister som satte et stort aftryk på jazzmusikken.

- Der er lagt op til virtuos og groovy klaverkvartet, når Martin Schack, Rune Harder Olesen og co. i dyb respekt, fortolker værker af de store mestre. Den anerkendte og yderst kapable pianist, Martin Schack sætter i denne konstellation fokus på sine egne store musikalske forbilleder. Her har han valgt at bringe to unge talenter fra sit opland i spil, og en af Danmarks absolut dygtigste og mest virtuose percussionister; Rune Harder Olesen /Martin Schack , piano /Niklas Emborg Gjersøe ,kontrabas/Hans Kristian Knold,Trommer.

Musik med overskud, udadvendthed og masser af energi!

 

 

Fredag d. 27. marts 2020: P. S. Swingband

PS Swingband spiller swingmusik der har sin fornemmelse dybt begravet i 30’ernes måde at spille på og med det humør og den underholdning der hørte den tid til.

Musikken tager udgangspunkt i manouche, dvs. en slags gypsyjazz kendetegnet ved Django Rheinhardt og Stéphane Grappelli's orkester Quintte de Hot Club de France, men bevæger sig over Svend Asmussen repertoire og bruger lystigt løs af musikken fra 30'ne og 40'ne.

Orkesteret lægger vægt på det tætte sammenspil – loyalitet overfor de gode melodier og legende soloer fremført af Kim Mouritzen på guitar og Esben Kjær på violin.

PS Swingband er et meget efterspurgt stringswing orkester. De har spillet overalt i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland, og alle steder har de formået at skabe deres helt egen stemning med deres humør og spilleglæde.

Mange af numrene har sang i en eller flerstemmig versioner, der er med til at give en varieret koncert oplevelse. Når musikken starter, kan man med det samme mærke den rytmiske dynamik der præger musikken, uanset hvor hurtigt eller langsomt der spilles. Den erfarne bassist Torben Nickelsen og den rutinerede guitarist Per Sørensen har igennem mange år udviklet deres sammenspil, så det danner en musikalsk platform for solisterne Esben Kjær (violin) og Kim Mouritzens (guitar), drillende, overraskende og dynamiske i soloer og sammenspil.

PS Swingband formår i høj grad at få deres smittende spilleglæde, spontane indfald og indbyrdes dynamik udover scenekanten.
Esben Kjær: violin og sang / Kim Mouritzen: guitar og kor / Torben Nickelsen: bas, ukulele og sang / Per Sørensen: guitar sang og kapelmester

Rytmisk dynamik og smittende spilleglæde

 

 

 

 

Fredag d. 18. september: Jacob Fischer mfl

Akkordion og akustisk guitar er en usædvanlig velklingende og indsmigrende kombination som lader til at ramme publikum lige i hjertet - begejstringen ude på spillestederne har været både rørende og overvældende. Jacob Fischer har komponeret en stribe numre til gruppen inspireret af både sigøjner jazz og af Brasiliansk choro. Akkordion virtuosen Francesco Calí fra Catania på Sicilien har haft et symbiotisk samarbejde med Jacob Fischer gennem mange år og har tilføjet et charmerende sydlandsk touch til musikken - "Jazz med middelhavs stemning".

Kontrabassisten Andreas Møllerhøj binder det hele sammen med sit melodiske, humørfyldte og bundmusikalske spil. Francesco Calì : Akkordion / Jacob Fischer : Guitar / Andreas Møllerhøj : Kontrabas

Jazz med middelhavs stemning

Karmen Rõivassepp Quartet

Fredag d. 16. oktober 2020: Karmen Röivasepp Quartet

Kvartetten skaber musik i den moderne jazz med sofistikerede melodier og harmoniske arrangementer. Karmens klare og ydmyge vokal, kombineret med kvartettens unikke legesyge tilgang til musikken tilfører ny energi til genren. Disse fire meget talentfulde musikere inviterer lytteren ind i en virkelighed af oprigtig glæde, skjult sorg og stille melankoli gennem fængslende melodier og ærlig historieformidling på både Engelsk og Estisk. Lige siden estiske Karmen flyttede til Danmark, har hun været en integreret del af Jazz-scenen. I en konstant søgen, og sult efter at videreudvikle sin stemme som et instrument, er det lykkedes hende at finde sit eget personlige udtryk.

Röivassepp, vokal / Simon Eskildsen, klaver / Adrian Christensen, bas/ Daniel Sommer, trommer

I 2018 nomineret i kategorien “Årets nye Danske jazznavn” ved ”Danish Music Awards”.

 

 

Fredag d. 13. november 2020: Mark Rune m.fl.

Der er lagt op til en bluesaften med en af Danmarks absolutte topartister inden for Chicago - og Delta blues: Big Creek Slim. Big Creek har en stemme og feelin’ uden lige og spiller lowdown blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Når man hører ham synge får man et chok…..det går rent ind – er råt og nærværende – han tryllebinder sit publikum! I løbet af de seneste ti år har han udviklet sin egen stil, der har dybe rødder i den sorte blues. De finske musik-brødre Jaska Prepula og Mikko Peltola på henholdsvis bas og trommer/Mark Rune;vokal og guitar/ Keld Lauridsen; keyboard

Rå, levende og nærværende blues. The healer……